Hoewel we nieuwe Nanda gebruikers altijd vriendelijk uitnodigen ons met vragen en opmerkingen te bestoken, valt het aantal vragen enorm mee. Kennelijk is online uren registreren met Nanda zó gebruikersvriendelijk dat vragen stellen niet echt nodig is.
Maar als er dan toch eens een vraag komt, gaat deze meestal over hoe je Nanda nou het beste kunt gebruiken voor het opzetten van een goede urenadministratie. Hoewel dit niet voor ieder bedrijf hetzelfde is, valt er toch wat over te vertellen.
Online uren registreren met de Nanda webapp en mobiele apps
Nanda Urenoverzicht is een zogenaamde webapp voor online urenregistratie, die je vanaf je pc of laptop gebruikt. En omdat Nanda gebruikers vaak reislustige types zijn hebben we ook mobiele apps voor Android en iPhone ontwikkeld. Deze mobiele apps zijn uitsluitend gebouwd voor het onderweg online uren registreren en zijn hiermee een verlengstuk van de webapp. Het maken van uitgebreide overzichten en exports doe je dus op je pc of laptop als je weer terug bent op kantoor.
Goed gebruik van projecten en labels
Over het gebruik van projecten en labels bestaat af en toe nog onduidelijkheid. Want wat als je voor één opdrachtgever meerdere projecten per jaar uitvoert? Maak je dan een project aan voor de opdrachtgever en labels voor de verschillende projecten, of andersom? Eigenlijk kan het allebei, maar doorslaggevend is wat je in je overzichten zichtbaar wilt maken. Houd hierbij in gedachte dat je in een overzicht één project kunt selecteren, maar wel meerdere labels.
De meeste van onze klanten kiezen er dan ook voor om een project aan te maken met de naam van de opdrachtgever en labels voor de afzonderlijke projecten en de verrichte werkzaamheden. Per boeking kun je meerdere labels toevoegen en dat geeft ze de juiste flexibiliteit bij het maken van overzichten.
Uren factureren vanuit Nanda
Af en toe krijgen we ook de vraag of we geen facturatie-module willen toevoegen aan Nanda. Ons antwoord is dan even kort als duidelijk: nee. We hebben een mooie koppeling met MoneyBird ontwikkeld, waarmee het heel eenvoudig is om je in Nanda geregistreerde uren te factureren. Middels de export functie in “Overzicht” kun je de geselecteerde uren exporteren naar MoneyBird en ze vervolgens razendsnel online factureren.
In het configuratiepaneel kun je overigens precies aangeven welk label je aan een boeking wilt toevoegen nadat de uren zijn gefactureerd. Zo houd je goed in beeld welke uren je nog niet gefactureerd hebt en gaat er geen facturabel uur meer verloren.
Toch nog vragen?
Misschien heeft dit artikel net die ene vraag beantwoord waar je al even mee rond liep. Heb je toch nog een andere vraag? Schroom dan niet en laat het ons gerust weten via het contactformulier of telefonisch op 010 – 59 28 136. We helpen je graag!