De doorgewinterde Nanda gebruikers hoeven we natuurlijk niets meer te vertellen, die werken al tijden met een goede urenregistratie app. En die weten al lang dat urenregistratie met Nanda snel en gebruiksvriendelijk werkt, dat je er mooie overzichten mee kunt maken en deze kunt exporteren naar Excel of Moneybird en dat je gedekt bent voor het urencriterium.
Nieuwe gebruikers zijn nog wel eens aan het zoeken naar hoe ze zo makkelijk mogelijk een goede urenregistratie kunnen bijhouden. En wat ze verder nog kunnen met Nanda en hun urenregistratie naar een hoger niveau kunnen tillen. Om nieuwe gebruikers op weg te helpen, hebben we deze 5 tips voor goede urenregistratie met Nanda.
1. Achteraf je uren bijhouden
Nanda werkt het best als je niet vooraf registreert wat je dénkt te gaan doen, maar achteraf als je het gedaan hebt. En dus zeker weet waar jouw tijd in is gaan zitten. De verstreken tijd staat al voor je klaar dankzij de automatische timer en door drie velden in te vullen maak je een boeking compleet.
De drie velden zijn:
- De projectnaam (het project of de klant waarvoor je hebt gewerkt)
- Een omschrijving (wat heb je gedaan)
- Labels (extra stukjes informatie om jouw boeking compleet te maken)
Het voordeel hiervan is dat jouw urenregistratie altijd klopt. Als je dus bij start van je werkzaamheden direct Nanda opstart en vervolgens na iedere taak je boeking invult en afrond, beschik je altijd over een kloppende en goede urenregistratie.
2. Labels per tijdregistratie toepassen
Bij het registreren van de uren is het verstandig om vooruit te denken. Later wil je waarschijnlijk overzichten maken voor je eigen urenadministratie, facturering of de Belastingdienst. En dan is het wel zo fijn als je precies de overzichten kunt maken die je wilt. Het is dus handig om van tevoren na te denken over wat je in die overzichten terug wilt zien, hoe je ze wilt samenstellen en welke labels je daar voor nodig hebt.
Een voorbeeld. Ik schrijf blogs voor verschillende producten. Bij iedere registratie gebruik ik dan ook het label “blog”. Zo kan ik altijd zien hoeveel tijd ik aan bloggen totaal besteed heb.
3. Project met tijdslimiet instellen
Als beheerder kun je per project een tijdslimiet instellen. Dit is het aantal uren dat je verwacht voor dat project nodig te hebben of wat je afgesproken hebt met een klant. Iedereen die vervolgens een registratie op dat project maakt, krijgt precies te zien hoeveel tijd er nog over is tot de limiet bereikt is. Als beheerder kun je bijhouden welk percentage van de project limiet er al verstreken is. Hiermee kun je dus eenvoudig de vinger aan de pols houden en voorkomen dat de kosten voor een project uit de hand lopen.
4. Factureren met Moneybird
Veel van onze klanten maken gebruik van de koppeling tussen Nanda en het boekhoudpakket Moneybird. Tijdregistraties in Nanda kunnen eenvoudig naar Moneybird worden verstuurd en direct omgezet worden naar een digitale factuur. Over efficiënt werken gesproken.
5. Feedback delen
Nanda is nooit af. Wij bedenken zelf regelmatig nieuwe features en verbeteringen, maar we horen ook graag de feedback en het advies van onze klanten aan. Omdat we hier altijd voor open staan, hebben we veel klanten die zeer tevreden zijn over Nanda. Mocht je iets tegenkomen tijdens het werken met Nanda waarvan je had gehoopt dat het anders was of waar je verbetering ziet, geef het vooral aan ons door. Stuur een bericht naar [email protected]. Zo maken we Nanda samen nog mooier dan ze nu al is!
Jouw goede urenregistratie met Nanda
Heb je nog geen Nanda account maar wil je het wel graag eens uittesten? Dan kun je Nanda 14 dagen gratis uitproberen en kijken hoe het is om een goede urenregistratie bij te houden. Welke inzichten je dat geeft en welke verbeteringen je kunt doorvoeren aan jouw dagelijkse tijdsbesteding.
Maak gratis account aan